Risteilyt piristävät arkea

Kotimaan matkailu on hyvä vaihtoehto ulkomaan matkailulle, sillä silloin hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi. Samalla tuet myös kotimaisia matkailualan yrittäjiä, joten sekä luonto että suomalaiset yrittäjät voittavat. Erilaiset risteilyt ovat olleet suomalaisten suosiossa jo vuosikymmeniä, ja Tukholmaan tai Tallinnaan on matkattu joka puolelta Suomea. Myös sisävesillä on tarjolla paljon erilaisia risteilyjä ja esimerkiksi Keurusselällä on mahdollista risteillä kuuluisalla siipirataslaiva Elias Lönnrotilla. Laivan yksi pysäkeistä on hotelli Keurusselkä, joten hotelliloman yhteydessä on mahdollista päästä myös risteilylle. Sisämaaristeilyllä Suomen kaunis luonto pääsee oikeuksiinsa ja tuhansien järvien maa näyttää parhaat puolensa.

Risteilyt pidetään hieman eri aikoina joka vuosi, joten viimeisimmät aikataulut kannattaa tiedustella palveluntarjoajalta tai hotellilta. Risteilymatka on unohtumaton elämys, jossa koko perhe viihtyy taatusti!

risteilyt

Risteilymatka ja kaupunkiloma | Kotimaista matkailua parhaimmillaan

Risteilymatka ja kaupunkiloma on myös yhdistettävissä samassa lomassa, joten lomareissulle on mahdollista saada mukavasti vaihtelua. Sisävesiristeilyt ovat usein kaupunkien läheisyydessä, joten risteilyn lomassa voi käydä vaikkapa ostoksilla tai nauttimassa jäätelöä ja muita herkkuja torilla.

Kaupunkilomat Suomessa ovat aina piristävä vaihtoehto, sillä niissä voi kokea kaupunkielämän vilskettä ja maaseudun rauhaa samassa paketissa. Kaupungissa voi nauttia laajasta ravintolatarjonnasta sekä ostoskeskuksista, kun taas maaseudulla voi nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Kaupungeissa on tarjolla myös paljon kulttuuria, joten kohdekaupungin kulttuuritarjontaan kannattaa tutustua.

Hotelliloma on hyvä irtiotto arjesta

Hotellilomat ovat loistava tapa rentoutua hektisestä arjesta ja antaa itsellensä hieman lepoaikaa. Hotelleissa voit hemmotella itseäsi erilaisilla palveluilla ja halutessasi varata vaikka täyspalvelun. Hyvät hotellihuoneet ovat yleensä varustettu laadukkailla sängyillä, joten rentoutuminen ja hyvät unet ovat taattuja. Aamuisin tarjolla on runsas aamiaispöytä, jossa voit nauttia ravitsevan ja terveellisen aamupalan ennen päivän puuhia.

Hotellilomat voivat olla todellinen pelastus kotimaan matkailussa. Jos haluat saada kunnon palvelua ja nauttia luksuksesta, voit aina varata normaalia paremman huoneen. Parhaillaan saat todellisen elämyksen ja kattavan varustelun huoneeseen, kuten laadukkaat kylpytakit ja muita ylellisyyksiä. Huonepalvelusta voi tilata tarpeen vaatiessa ruokaa vaikka keskellä yötä, joten mahdollisuuksia riittää.

Kotimaan matkailu on monipuolinen vaihtoehto

Kotimaan matkailu voi olla parhaimmillaan todella monipuolista. Kaupunkilomat tarjoavat mahdollisuuden päästä nauttimaan korkeatasoisista hotelleista, hyvistä ostosmahdollisuuksista sekä tutustumaan erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Maaseudulla voi nauttia luonnonkauniista maisemista sekä luonnon rauhasta. Tarjolla on monenlaisia kohteita aina järvimaisemista luonnonpuistoihin ja Lapin jylhiin retkeilymaisemiin. Hotellilomat ja lomahotellit tarjoavat ylellisiä palveluita sekä mahdollisuuden rentoutua huolella. Suomella on todella paljon tarjottavaa matkailijoille, joten sen monipuolisista mahdollisuuksista kannattaa ottaa selvää.

Yksi varteenotettava vaihtoehto kotimaan matkailuun on risteilyt, jotka ovat olleet suomalaisten suosiossa pitkään. Tuhansien järvien maassa risteilyitä järjestetään joka puolella maata, joten valinnanvaraa riittää. Suuret järvet, kuten Päijänne ja Saimaa, ovat loistavia vaihtoehtoja nauttia laivamatkasta pitkin komeita suomalaisia järvimaisemia. Koskematon ja puhdas luonto on helppo tavoittaa risteilyllä, joten sitä on helppo suositella. Kotimaan matkailu ei olisi sama asia ilman risteilymahdollisuuksia.