Siirry suoraan sisältöön

Suomen kauneimmat kaupungit

Suomen parhaimmat kaupungit voivat olla myös talvisen tyylikkäitä.

Jos jokin aihe herättää paljon mielenkiintoista keskustelua sekä mielipiteitä, on Suomen kauneimmat kaupungit. Mielipiteitä on varmasti yhtä paljon kuin keskustelijoitakin. Lisäksi toinen tykkää enemmän kesäkaupungeista ja toisen mielestä talvisissa maisemissa on sitä jotakin. Käsittelimme aihetta jo jokin aika sitten, mutta siihen on pakko palata uudelleen. Ehkä Rauma, Kuopio, Lappeenranta, Kotka, Hämeenlinna ja Savonlinna tarvitsevat rinnalleen vielä jotakin lisää.

Talviset Suomen kauneimmat kaupungit

Jos talvi herättää tunteita, niin kaksi mielenkiintoista ja varsinkin talviurheilusta tai joulusta pitävälle ovat täydellisiä. Lahti on kaunis talvisessa maisemassa ja Rovaniemi houkuttaa matkailijaa joulupukkinsa sekä upeiden maisemiensa ansioista. Revontulet ovat upeimmillaan juuri talvella ja silloin saattaa kohdata todellisen valonäytelmän. Joten kauneimmat kaupungit Suomessa eivät välttämättä ole arkkitehtonisesti ylpeyden aiheita vaan kauneus löytyy luonnosta.

Rovaniemellä on joulupukin paja, joka vetää puoleensa varsinkin ulkomaalaisia matkustajia. Kaupunkina se on varsin urbaani ja mielenkiintoinen sekoitus merkityksellistä kulttuuria sekä jopa vauhdikkaita talviaktiviteettejä, ja mikä parasta, joulupukki on aina paikalla, oli kesä tai talvi. Mieleenpainuvaa on varmasti päästä poron vetämään rekeen, mutta myös ravintolatarjonta on täydellistä sekä vaihtoehtoja kaupungissa on paljon.

Kauneimmat kaupungit Suomessa, kenties Lahtikin?

Monelle talvisia liikuntalajeja harrastavalle Lahti on hyvin merkityksellinen kaupunki vain reilun tunnin päässä Helsingistä. Voiko sen mainita Suomen kauneimmat kaupungit -listalla? Ainakin kaupungissa on paljon erilaisia aktiviteettejä. Sillä on oma sisävesisatama sekä kansainvälisen tason talviurheilukeskus. Salpausselänkisat on tutut ainakin tv:stä, mutta kerran elämässä ne olisi myös koettava paikan päällä. Hyppyrimäkiä voi tosin käydä ihailemassa myös kesällä.

Lahdessa on myös hiihtomuseo, jossa on mäkihyppysimulaattori. Siinä voi käydä kokeilemassa, miltä hyppääminen saattaisi tuntua. Vaikka sijoitusta Suomen kauneimmat kaupungit -listalla ei tulisikaan, on kaupungissa useampi hotelli sekä monta hyvää ruokapaikkaa. Osa niistä myös tarjoilee gurmeeta, joten myös kulinaristille on nautintoa.

Veneily onnistuu monissa kaupungeissa

Suomessa riittää paljon järviä ja jokia, joten moneen kaupunkiin on mahdollisuus päästä myös veneellä sekä harrastaa veneilyä ja nauttia siitä. Kun on hyvät veneilytarvikkeet, voi lähteä vähän pidemmällekin. Porvoo on tunnettu vanhasta kaupungistaan, mutta kaupungista on myös yhteys merelle, joten veneily on mahdollista monin eri tavoin. Sen saaristo on hyvin suosittu kohde ja sinne järjestetäänkin kalastus- sekä seikkailuretkiä.

Aina ei edes tule ajateltua, kuinka monipuolinen kaupunki Porvoo on. Se tarjoilee monia herkkuja, mutta sillä on myös useampia erilaisia nähtävyyksiä, joista äsken mainittu vanha kaupunki on yksi. Yksi päivä ei edes riitä kaikkeen tutustumiseen, jos haluaa kierrellä myös mielenkiintoisia museoita, joita on useampia.

Suomen kauneimmat kaupungit historiallisesti

On yksi kaupunki, joka jostain syystä kiehtoo monia matkailijoita. Varsinkin silloin, jos on tarve viettää kaupunkiloma Suomessa nautiskellen, on hyvä kohdistaa mielenkiinto Turkuun. Samalla tavoin kuin Porvoo, sinne voi myös veneillä. Se onkin yksi upeimmista merenrantakaupungeistamme. Hotelleja ja muita yöpymismahdollisuuksia löytyy paljon sekä historiallista nähtävää, sillä se on entinen Suomen pääkaupunki.

Kaunein ja tutustumisen arvoinen paikka on ehdottomasti Ruissalo. Sen kiertäminen on ehdottomasti saatava mahtumaan vierailuun mukaan sekä Aurajoen rannalla voi kulkea pitkät matkat sekä poiketa välillä syömään johonkin tyylikkääseen ravintolaan. Mutta onko sekään kaunein kaupunki?

Miten Suomen kauneimmat kaupungit valitaan, on kiinni siitä, mitä eri asioita arvostaa. Siihen voi liittyä arkkitehtuuria, luontoa tai se, onko se kaunis kesällä. Talvi tuo kaupungista esiin täysin erilaiset piirteet eikä talvella välttämättä edes matkailla niin paljon, että tietäisi, miltä jokin kaupunki näyttää. Siksi pitääkin olla rohkeutta tehdä matkoja näihin upeisiin kaupunkeihin myös talvella.