Siirry suoraan sisältöön

Kaupunkiloma Suomessa

Helsinki illalla

Suomesta löytyy lukuisia upeita kaupunkikohteita. Monelle kaupunkilomasta tulee lähinnä mieleen Suomen suurimmat kaupungit, eli Helsinki, Turku ja Tampere. Muualtakin päin Suomea löytyy kuitenkin upeita kaupunkeja, eikä loman tarvitse aina sijoittua niihin suurimpiin kaupunkeihin. Tässä artikkelissa me keskitymme kertomaan sinulle, miten viettää kaupunkiloma Suomessa, ja kerromme sinulle parhaat matkakohteet eri puolin Suomea. Ota siis mukava asento ja lähde suunnittelemaan seuraavaa lomaasi tämän artikkelin avulla.

Kaupunkiloma Suomessa Rovaniemellä

Monille ei tule ensimmäisenä mieleen, että erilaiset viikonloppulomat Suomessa voisi viettää pohjoisessa kaupungissamme Rovaniemellä. Rovaniemi tarjoaa matkailijoille niin lappilaista vieraanvaraisuutta, karua ja kaunista pohjoista luontoa kuin erilaisia näyttäviä hotelleja ja tasokkaita ravintoloita. Rovaniemeltä löytyy yksi Suomen vilkkain ravintolakatu. Rovaniemen Valtakatu tarjoaa nimittäin houkuttelevia ja tasokkaita ravintoloita, ja tälle kadulle onkin sijoittunut kaikki kaupungin parhaat ravintolat.

Valtakadulta löytyy myös keskustan parhaimpia hotelleja, kuten Arctic Light Hotel -designhotelli, huoneistohotelli Haawe ja designhostelli Cafe Koti. Cafe Kodin katolla on myös yksi kadun suosituimmista ravintoloista nimeltä Mökki Roof Terrace. Keskustan palvelut ja tarjonta vastaavat joka makuun, ja Rovaniemellä nauttivat olostaan niin lapsiperheet kuin nuoriso ja aikuiset. Perille pääsee joko lentäen tai autolla.

Viikonloppulomat Suomessa Lappeenrannassa

Miltä kuulostaisi kaupunkiloma Suomessa ihanien grilliherkkujen ja mielenkiintoisten nähtävyyksien parissa? Tätä kaikkea tarjoilee Suomen Lappeenranta, josta käy myös tie Saimaalle ja jopa Viipuriin saakka. Lappeenrannalla matkailijat pääsevät herkuttelemaan niin sanotuilla vedyillä ja atomeilla. Atomiksi kutsutaan lihapiirakkaa, jonka sisältä löytyy joko kananmunaa tai kinkkua. Vedystä puolestaan löytyy näitä molempia. Näitä ihania herkkuja tarjoillaan Kesämäen leipomossa, joka on yksi Lappeenrannan parhaista leipomoista.

Jos kaupunkiloma Suomessa sijoittuu Lappeenrantaan, voi matkailijat yöpyä vaikka hotelli Rakuunassa. Se sijaitsee 1,7 kilometrin päässä Lappeenrannan taidemuseolta. Hotelli sopii sekä lapsiperheille että aikuisille ja siellä tarjoillaan päivittäin maittava buffetaamiainen. Taidemuseon lisäksi kannattaa käydä tutustumassa Lappeenrannan linnoitukseen sekä kesäisin Lappeenrannan hiekkalinnoihin.

Vieraile Suomen kauneimmassa kaupungissa

Suomen kaunein kaupunki Rauma tarjoaa matkaajille paljon nähtävää. Itse kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja Pohjoismaiden laajin säilynyt puukaupunki. Tämä tunnelmallinen kaupunki tarjoaa matkaajille historian havinaa ja ihanaa perinteistä raumalaista tunnelmaa. Rauman tori on myös paikka, jonne kannattaa suunnata ajan kanssa. Siellä voi kaupungin sykkeessä rentoutua, lukea päivän uutiset ja katsoa läpi erilaiset live-kasinot ennen seuraavaan nähtävyyteen tutustumista.

Vanha raatihuone on myös näkemisen arvoinen kohde. Se toimii Rauman historiaa esittelevänä museona, joten Rauma ei todellakaan jätä historiasta kiinnostuneita kylmäksi. Rauman lisäksi kannattaa katsoa läpi muut parhaat matkakohteet kotimaassa, sillä historiallisten kohteiden lisäksi Raumalta ei juurikaan löydy muuta nähtävää tai koettavaa.

Kaupunkiloma Suomessa Kotkassa

Haluaisitko päästä nauttimaan kaupunkilomallasi satamakaupungin tunnelmasta? Sitä tarjoaa Suomen eteläinen kaupunki Kotka, joka on itse asiassa Suomen ainoa kaupunki, jossa pääsee kokemaan aitoa satamakaupungin tunnelmaa. Miltä kuulostaisi vierailu merimuseo Vellamossa, erilaiset sisävesiristeilyt tai kierros Maretariumissa? Vellamo tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan Itämeren suurimpaan meritaisteluun, ja Maretareumissa pääsee ihailemaan kaloja sekä pinnan alaista elämää.

Kotkan mielenkiintoisin nähtävyys on valtavan suuri, eli kaksi metriä korkea Leninin patsas. Sen on veistänyt aikoinaan virolainen kuvanveistäjä Matti Varik. Sitä pääsee ihailemaan aivan Kotkan keskustassa Kotkansaarella, jossa sijaitsee myös Leninin puisto.

Jos kaupunkiloma Suomessa sijoittuu Kotkaan, kannattaa harkita majoittumista hotelli Merikotkassa. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, vain puolen kilometrin päässä kauppakeskus Pasaatista. Hotellissa tarjoillaan joka aamu kotitekoinen aamupala, joka on erittäin maittava. Maretareuimille hotellilta kävelee vain noin 15 minuutissa. Hotelli sopii sekä lapsiperheille että aikuisille. Keskustan tuntumasta löytyy myös lukuisia muita tasokkaita hotelleita, ravintoloita unohtamatta.