Siirry suoraan sisältöön
Viikonloppulomat Suomessa

Viikonloppulomat Suomessa vai loma Turkissa

Loma on aina loma ja silloin useimmiten tulee lähdettyä jonnekin. Kotonakin toki voi aikaa viettää, mutta enemmän lomasta saa silloin irti, kun lähtee kotoa pois sekä niin sanotusti heittää vapaalle. Vaihtoehtoja on monia ja esimerkiksi viikonloppulomat Suomessa sujahtaa nopeasti, mutta loman voi viettää myös muualla. Monet meistä harrastavat terveysmatkailua ja lomalle lähdetäänkin siihen kohteeseen, missä on toimenpiteen ajatellut tehtävän. Yhä useampi matka vie Turkkiin, se on suosittu ja edullinen terveysmatkailumaa.

Jännittävä terveysmatka kohti modernia Turkkia

Erilaiset hammashoidot sekä hiustensiirto Turkissa ovat tulleet yhä suosituimmiksi eivätkä yksin sen takia, että ne ovat siellä halvempia vaan myös siksi, että esimerkiksi Turkissa tehdään vuosittain yli puolet kaikista hiustensiirroista. Käytännössä se tarkoittaakin, että kokemus näihin toimenpiteisiin on ihan omalla tasollaan eikä tekniikassakaan ole moittimista.

Klinikat ovat moderneja, ja jos oikein osaa klinikkansa valita, saattaa taustalta löytyä pohjoismaista mentaliteettia. Turkki on hiipinyt johtavaksi hiustensiirtomaaksi aivan salaa, mutta palvelut ja toimenpiteet ovat kehittyneet kuin varkain. Moni niin sanottu rikkaampi maa jää jälkeen osaamisessa ja lisäksi toimenpiteet ovat Turkissa halvempia.

Klinikat tekevät diilin jopa asumisesta viiden tähden hotellissa ja VIP -kuljetuksen lentokentältä hotellille sekä kuljetukset myös hotellilta klinikalle. Riippuen matkan pituudesta ja siitä, millaisen toimenpidepaketin valitsee, on myös muutakin luksusta saatavilla. Onko kaikki sen arvoista, että kaupunkiloma Suomessa vaihtuu terveysmatkaksi Turkkiin? Varmasti on, jos toimenpiteen lopputulos on täydellinen.

Terveysmatkat vs. viikonloppulomat Suomessa

Mitä kaikkea pitää vertailla, että voi harkita, jättääkö viikonloppuloman Suomessa pitämättä ja lähtee mieluummin terveysmatkalle? Jokainen tietenkin ajattelee asiaa aina omasta näkövinkkelistään ja siitä, mistä pitää eniten. Jos ulkomaille lähtö ei houkuta ja pelkona on kielimuuri, niin kerrottakoon myös se, että monella turkkilaisella klinikalla on mahdollisuus saada palvelua omalla äidinkielellä. 

Toinen pointti on se, että samalla hinnalla, millä Suomessa vietät viikonloppulomaa, saatat Turkissa saada jo hoitoja maksettua. Riippuen tietenkin siitä, oletko lähdössä hammashoitoihin vai hiustensiirtoon. Hintataso on huikeasta inflaatiosta huolimatta vieläkin kohtuullinen ja vaivaahan inflaatio myös Suomessakin. On hyvä vertailla, mitä samalla rahamäärällä saa Suomessa viikonlopun aikana ja mihin sama raha riittää terveysmatkalla.

Jos ajatellaan hiustensiirtoa, niin hyvin tehtynä lopputulos on erinomainen ja siitä on lisäksi iloa jopa loppuiäksi. Lopullinen tulos on tosin nähtävissä vuoden päästä, mutta parhaat klinikat tekevät samalla kertaa sekä kaljun peittämistä että lisäävät hiuksiin tiheyttä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että operaatiossa ei tarvitse käydä kuin kerran eikä samoista sivuvaikutuksista tarvitse kärsiä kahteen kertaan.

Klinikan valitseminen

Suin päin ei tarvitse reissuun lähteä, vaan kunnollinen harkinta ennen kuin klinikan valitsee, on aina järkevää. Mitä pitää ottaa huomioon, että onnistuu valinnassa täydellisesti? Seikkoja on useita ja kaikki oikeastaan alkaa siitä, kun tutustuu tarkemmin klinikan tarjontaan heidän omilla sivuillaan. Onko siellä tarjolla tietoa suomen kielellä ja millaista palvelua heillä on?

Klinikka, joka kertoo tarkasti prosessin, miten hiustensiirto etenee, on jo aika hyvin vahvoilla. Silloin tiedät tarkalleen, mikä sinua odottaa, kun leikkauspäivä on sovittu ja lentokone laskeutuu Istanbuliin. On paljon varmempi olo, kun on tehnyt esivalmistelut ohjeiden mukaan ja tietää, mitä tapahtuu, kun klinikalla käy ensimmäisen kerran.

Jos klinikka pystyy kertomaan myös sen, miten paranemisprosessi etenee leikkauksen jälkeen, on olo jälleen asteen verran rauhallisempi. Sinun on hyvä mieltää jo ennen leikkausta se, että jokaisella potilaalla hiusten kasvusykli on täysin omanlaisensa eikä sitä voi yleistää. Hiukset kasvavat oman syklisi mukaisesti ja tulokset tulevat näkyviin sen perusteella. Vaikka keskimääräisesti hiusten maksimaalisen kasvun ja tiheyden saavuttamiseen menee vuosi, joillakin tähän voi kulua 18 kuukautta.

Tärkeä seikka on myös se, että klinikka seuraa paranemisprosessiasi Turkista lähdettyäsi. He ottavat sinuun yhteyttä 1-2 kuukauden välein ja silloin sinulla on mahdollisuus kysyä mieltäsi painavia kysymyksiä. Monet klinikat tarjoavat myös erilaisia lisähoitoja, jotka auttavat paranemisessa. Eikä huonoa ole sekään, että klinikka antaa hyviä maksuvaihtoehtoja tällaiselle operaatiolle.

Vaihtuuko viikonloppulomat Suomessa kauneusoperaatioon?

Myös moni julkisuuden henkilö on avoimesti kertonut tehneensä kauneusoperaation Turkissa. Kysymyksessä on ollut juuri nimenomaan hiustensiirto. Se kertoo siitä, että Turkista on muodostunut luotettava maa erilaisille toimenpiteille. Mikä tähän pohjimmiltaan on syy? Yhtä syytä on varmasti vaikea sanoa, mutta ainakin hinnalla on iso merkitys. Toinen asia on varmasti se, että turkkilaisten klinikoiden sivustot kertovat operaatiosta yksityiskohtia huomattavasti enemmän kuin vastaavat klinikat Suomessa.

Turkissa on mahdollisuus myös maksuttomaan konsultaatioon, kun siitä voi Suomessa joutua maksamaan esimerkiksi 100 euroa. Sekin on muistettava, että Turkissa tehdään hiustensiirtoja huomattavasti enemmän kuin Suomessa, joten sieltä löytyy kokemusta eri tavalla kuin omasta maastamme. Tärkeintä ennen kuin tekee päätöksen toimenpiteeseen lähtemisestä, on selvittää itselleen, onko valmis vuoden aikana tekemään kaikkensa, että hiustensiirto onnistuu 98 prosenttisesti.

Lopputuloksena kauniit hiukset tai upea hymy

Ei ole lainkaan diivailua, että lähtee hoidattamaan ulkonäköään ulkomaille. Monet kokevat hiustenlähdön murentavan itsetuntoa ja ongelmaa yritetään peittää kaikin mahdollisin keinoin päähineellä tai kampaamalla hiukset kaljujen kohtien päälle. Sama koskee hampaita, jolloin hymy saattaa jäädä hyvin vaillinaiseksi. Silloin on järkevää harkita toimenpidettä Turkissa, jossa hammashoito on halvempaa kuin Suomessa.

Sekin on totta, että hiustensiirto mielletään enemmän miehille tarkoitetuksi, mutta yhtälailla naiset kärsivät siitä, että hiusraja nousee tai ohimoilta hiukset katoavat jonnekin. Jakaus saattaa iän mukana leventyä, joten siihen on helppoa hakea apua turkkilaiselta klinikalta. Vaikka matka tuntuu pelottavalta ja jännittävältä sekä toimenpide mietityttää, kannattaa pienen harkinnan jälkeen ottaa askel kohti uutta ja parempaa itsetuntoa sekä ulkonäköä. Viikonloppulomat Suomessa voivat vaihtua terveysmatkaksi kohti Turkkia.