Siirry suoraan sisältöön
kesäteatteri

Kesäteatteri tarjoaa viihdettä kaikenikäisille

Kesäteatteri on loistavaa viihdettä, ja mikä olisikaan sen mukavampi tapa viettää kaunista kesäpäivää kuin kesäteatterissa. Teatteri tarjoaa mielenkiintoisia näytöksiä useamman kerran viikossa ja lavalla voidaan nähdä myös ihan tavallisia ihmisiä. Näyttelijöiden ei siis missään nimessä tarvitse olla koulutettuja, sillä kesäteatterin vaatimukset ovat huomattavasti matalammat kuin normaalin teatterin. Siksi myös katsojilta ei odoteta koreaa pukeutumista, vaan teatteriin saa tulla vaikka suoraan mökiltä.

Hotelli Keurusselkä -sivusto haluaa suositella lukijoilleen parhaita matkakohteita kotimaassa. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, miksi kesäteatteri on hyvä valinta, ja mihin teatteriin sinun kannattaa suunnata. Jos siis olet yhtään kiinnostunut kesäteattereista, kannattaa sinun jatkaa lukemista.

Hotelli Keurusselkä suosittelee näitä kesäteattereita

Hotelli Keurusselkä -sivusto on käynyt Suomen kesäteatterit läpi ja olemme päättäneet listata muutamia Suomen suosituimpia teattereita tänne. Helsingin lähimaastossa parhaisiin teattereihin lukeutuvat niin Suomenlinnan kesäteatteri, Ylioppilasteatteri, Teatteri Helsinki kuin Ilves-teatteri. Luvassa on niin draamaa, komediaa kuin rakkaustarinoitakin.

Lapin tunnetuin ja suosituin kesäteatteri on nimeltään Konttisen teatteri. Se on vetänyt puoleensa kaikenikäisiä katsojia vuodesta toiseen tarjoamalla koko perheelle soveltuvia näytelmiä. Toinen hyvä vaihtoehto pohjoisessa matkaaville on Lentävän Poron Teatteri, joka sijaitsee Rovaniemellä. Pohjoisen teatterit sopivat täydellisesti etelästä tulleille, sillä luvassa on kaunista murretta ja hauskoja näytelmiä.

Miten valitsen kesäteatterin?

Parhaan teatterin löytäminen saattaa vaatia hieman taustatyötä. Suomesta nimittäin löytyy teattereita joka lähtöön ja näytelmiä on valittavana laidasta laitaan. Kiinnitä siis huomiota näihin teatterin valinnassa.

  • Menetkö teatteriin aikuisten kesken vai koko perheen voimin?
  • Valitse kaikille sopiva näytelmä
  • Tarkista lähialueen teatterit ja näytelmien saatavuus sekä ikärajat

Mitä näytelmiä on tarjolla?

Teatteri tarjoaa näytelmiä laidasta laitaan, ja saatavilla on niin koko perheelle sopivia näytelmiä kuin aikuisten makuun suunniteltuja näytöksiä. Lasten kanssa matkaavien kannattaa ehdottomasti suosia koko perheen näytöksiä. Aikuisten seurassa voit puolestaan valita mitä vain aina draamasta komediaan ja upeisiin rakkaustarinoihin saakka.

Suosituimpia näytelmiä kesäteattereissa on vuosien varrella ollut esimerkiksi Seitsemän veljestä, Tankki täyteen, Myrskyluodon Maija, Metsolat sekä Kiljusen herrasväki. Usein tunnetut elokuvat, kirjat ja kertomukset ovat vetäneet katsojia puoleensa, ja paras teatteri on valittu sen mukaan, mikä on tarjonnut mielenkiintoisimmat näytelmät. Teatterin valinnassa pitääkin ottaa huomioon, mitä näytelmiä siellä on menossa.

kesäteatteri