Siirry suoraan sisältöön

Lomakylät majoittavat ympäri vuoden – lue vinkit

Lomakylät sijaitsevat harrastusten lähellä, esimerkiksi hiihtokeskuksissa.

Lomakylät antavat puitteet mukavalle kotimaan lomalle

Monet lomakylät Suomessa tarjoavat vaivatonta ja omatoimista majoitusta lähimatkailusta kiinnostuneille. Kotimaassa on mökkikyliä eri puolella Suomea, niin etelässä, lännessä, idässä kuin pohjoisessa. Kotimaan matkailija voi valita kohteen oman kiinnostuksen pohjalta. Usein luonto ja harrastukset saavat matkailijan suuntaamaan tiettyyn paikkaan. Meren läheisyydestä pitävät voivat valita lomapaikan niin etelä- kuin länsirannikolta. Järvimaisemista pitäville on paljon valinnanvaraa, onhan Suomi kymmenien tuhansien järvien maa. Lapin tunturimaisemista nauttiville on pohjoisessa tarjolla monta tasokasta lomakylää.

Lomakylät tarjoavat harrastusmahdollisuuksia

Kotimaan matkailija voi valita lomakohteensa vuodenajan mukaan. Kesällä moni haluaa lomailla rantamökissä, josta pääsee uimaan tai veneilemään. Kalastusta harrastavat arvostavat kalavesiä. Syksyllä ruska-aika on otollinen ajankohta matkata pohjoiseen ihastelemaan Lapin ruskaa. Talvella pohjoisen ja idän hiihtokeskukset kiinnostavat hiihtäjiä ja laskettelijoita.

  • lomamökit Suomessa
  • mökki järven rannalla
  • lomamökki hiihtokeskuksessa

Mökkiloma sopii omatoimiselle lomailijalle

Mökki lomakylässä on hyvä valinta, jos arvostaa väljempää majoittumista kuin hotellissa. Mökissä on enemmän tilaa rentoutua ja laittaa ruokaa. Mökkien etu on se, että niihin mahtuu isokin perhe majoittumaan. Usein oleskelu mökissä toteutuu itsepalveluperiaatteella, eli mökin vuokraaja huolehtii itse aamiaisestaan ja muista ruokailuistansa. Joissakin lomakylissä on mahdollista nauttia aterioita alueen ravintolassa. Majoittuja huolehtii myös saunan lämmityksestä. hotelli Keurusselkä -sivusto kertoo lisää erilaisista kotimaan majoitusvaihtoehdoista.

Tilan lisäksi mökkien etu on, että ne ovat hyvin varusteltuja. Vuokrahintaan sisältyy aina veden ja sähkön käyttö. Mökeissä on ruokailua varten astiat sille henkilömäärälle, joka enimmillään voi mökkiin majoittua. Myös petivaatteet ovat valmiina, toisinaan myös liinavaatteet. Jos liinavaatteet eivät sisälly hintaan, ne voi lisämaksusta vuokrata. Vesistön rannalla sijaitsevissa mökeissä saattaa olla käytössä soutuvene. Monessa mökissä on myös grilli majoittujien käytettävissä. Useimmissa mökeissä on joko puu- tai sähkölämmitteinen sauna. Nykypäivänä myös astianpesukone kuuluu varustukseen, joskus myös pyykinpesukone.

Lomakylät tarjoavat unohtumattomia elämyksiä

Kotimaassa on monia lomakyliä, joissa pääsee lähelle luontoa. Voi ihailla merta, tunturin luontoa tai revontulia. Esimerkiksi Nallikari Holiday Village Oulussa sijaitsee meren rannalla. Päivän voi viettää rannalla aurinkoa ottaen ja uiden, kun taas illan voi viettää vaikkapa Oulun kauppatorilla. Saaristosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Lemlandissa sijaitsevassa Herrö stugor -lomakylässä. Holiday Club Punkaharjun mökit puolestaan sijaitsevat metsässä järvimaisemissa. Lapissa on lomakyliä, joissa pääsee ihailemaan taivaalla leiskuvia revontulia. Esimerkiksi Pyhätunturilla sijaitsevan Pyhä Igloos -lomakylän igluista voi katsella taivaan tulia vaikka sängystä.

Kotimaassa matkailu antaa paljon. Suomi on niin pitkä ja iso maa, että harva on käynyt jokaisessa paikassa. Ympäristönvaihdos voi olla suuri, jos asuu suuressa kaupungissa, eikä ole käynyt vaikkapa Käsivarren Lapissa. Kotimaan matkailu antaa elämyksiä sekä luonnon että ihmisten parissa. Lisäksi monet lomakylät tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Matkakohteen voi valita idän ja lännen tai etelän ja pohjoisen välillä. Tai sen voi valita vuodenajan mukaan, sillä perusteella, mitä itse mieluiten haluaa tehdä.