Siirry suoraan sisältöön
Sisävesiristeily on nautinnollinen kokemus.

Sisävesiristeilyt Keski-Suomessa

Keski-Suomen alueella on parikin isompaa järveä, jotka kesäisin tarjoavat viihdyttäviä sekä mieleenpainuvia risteilyjä. Sisävesiristeilyt ovatkin nautinnollisesti erilaisia kuin isommilla laivoilla merien olosuhteissa. Keski-Suomen järvistä suosituista risteilyistä voi nauttia Päijänteellä ja Keurusselällä. Kesälomaretkestä saa nautinnollisen, kun yhdistää risteilyyn mukavan hotelliyöpymisen tai kaksi jopa kaksikin yötä. Esimerkiksi Hotelli Keurusselkä on kaunis paikka yöpymisille. Risteilyt sopivat hyvin myös yritysjuhlien järjestämiseen tai ohjelmaksi TYHY -päivään.

Päijänteen ja Keurusselän sisävesiristeilyt

Päijänne on vesistöalueena varsin kattava ja sen kautta pääseekin risteilemään Jyväskylästä Lahteen. Lisäksi Lahdesta voi risteillä Heinolaan, jossa matka taittuu kolmea eri järveä pitkin ja matkaan mahtuu kaksi todella kaunista kanavaakin. Kaikkein perinteisin reitti kuitenkin kulkee Päijänteen päästä päähän eli eteläpään Lahdesta pohjoisen Jyväskylään. Matkalla on useampia poikkeamispaikkoja ja yhtenä vaihtoehtona on tehdä vain osamatkoja. Koko päivän kestävän risteilyn aikana voit nauttia laivakokin taikomista herkuista noutopöydässä.

Keurusselällä on mahdollisuus päästä risteilemään siipirataslaivalla, joka on mielenkiintoinen kokemus. Elias Lönnrot -niminen laiva on liikennöinyt järvellä jo vuodesta 1986. Reitille osuu hyvin myös Lomahotelli Keuruu eli nykyisin paremmin Hotelli Keurusselkänä tunnettu upea paikka. Tähän lomaan kannattaa todellakin sisällyttää sekä risteily että hotellissa vietettyä aikaa. Ympäristö on sekä järvellä että rannalla kokemisen arvoinen. Sisävesiristeilyllä Suomen luonto näyttäytyy kauneimmillaan.

Sisävesiristeilyistä nauttii eri puolilla Suomea

Keski-Suomi on kokemisen ja näkemisen arvoinen, mutta sisävesiristeilyjä on tarjolla muuallakin. Suomen suurin järvi eli Saimaa tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Siellä on myös mahdollista tehdä retkiä useampien paikkakuntien välillä. Jos luonto kiinnostaa enemmänkin, on tarjolla myös erikoisristeilyjä, joissa voit tutustua tarkemmin esimerkiksi erilaisiin eläinasukkaisiin. Tampereen risteilytarjonta on kahden suuren järvensä ansiosta mahtava kokemus. Paikkakunnalla ovatkin sekä Näsijärvi että Pyhäjärvi. Pori puolestaan tarjoilee jokiristeilyjä Kokemäenjoella samoin kuin Turku Aurajoella.